Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Згідно якого НД замінити назву ковбаси "Московська в/с в\к" на "Українську". Змін до ДСТУ 4435.2005 немає, то треба розробляти Технічні умови власні чи є якісь інші рекомендації?

На запитання відповідає
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)

Ви можете обрати два шляхи.

Перший – розробити власні Технічні умови та виробляти продукцію відповідно до них з використанням тієї назви, яка вам до вподоби.

Другий – почекати, доки внесуть зміни до ДСТУ.

Зауважимо, що на сьогодні вже є ініціатива УкрНДНЦ та ТОВ «Алан» щодо внесення змін до ДСТУ…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ