Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Згідно з новим Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» у складі продукту ми повинні вказати кількість екстракту ванілі, якщо продукт має назву «ванільний». Чи можемо ми, керуючись п. 2б ст. 16 вищезгаданого закону, не вказувати кількість екстракту у складі, якщо його кількість мала (0,03%)?

На запитання відповідає
Людмила Аксьонова,
кандидат технічних наук, консультант із систем управління

Відповідно до п. 2б ст. 16 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – ЗУ) кількісне зазначення інгредієнтів харчового продукту не вимагається, якщо їх використовують для надання смаку й аромату та у малих кількостях. Звісно, ваніль використовують із метою…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ