Згідно з новим Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» у складі продукту ми повинні вказати кількість екстракту ванілі, якщо продукт має назву «ванільний». Чи можемо ми, керуючись п. 2б ст. 16 вищезгаданого закону, не вказувати кількість екстракту у складі, якщо його кількість мала (0,03%)?
На запитання відповідає
Людмила Аксьонова,
кандидат технічних наук, консультант із систем управління
Відповідно до п. 2б ст. 16 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – ЗУ) кількісне зазначення інгредієнтів харчового продукту не вимагається, якщо їх використовують для надання смаку й аромату та у малих кількостях. Звісно, ваніль використовують із метою…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу