Онлайн-консультант фахівця з якості
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
ISO 14000
ISO 27000
ISO 22000
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Галузеві особливості роботи
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Поводження з відходами у рамках системи НАССР
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
Анонім

Чи повинні відокремлюватися потоки птиці та свинини/яловичини в цеху з виготовлення напівфабрикатів? Чи відрізняються у них біологічно небезпечні чинники та сама трихінела? Яким нормативним документом це регламентується?

На запитання відповідає
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)

Під час виробництва сировина, яка стане складовою продукту, має поступати окремо за складовими. Тобто візки мають бути різними, а от шлях та час потрапляння до цеху можуть співпадати. Під час виробництва багатокомпонентного напівфабрикату на одній лінії можна переробляти м'ясо худоби та птиці.

Якщо…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ