Чи є алергеном соєвий лецитин (фосфатидний концентрат, жировий продукт)? Чи належить до винятку, визначеного у п. 1 «повністю рафінованих соєвої олії та жиру», інформація щодо віднесення/виключення? Вона неоднозначна в різних джерелах. Порадьте, як бути та юридично уникнути непорозумінь, на що посилатися, чим аргументувати?
На запитання відповідає
Наталія Пухальська,
консультант з юридичних питань «Асоціації з інтеграції НАССР»
Перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або не переносність, визначено у додатку 1 до Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Довідка
Відповідно до п. 6 Переліку соєві боби та продукти з них належать до…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу