Онлайн-консультант фахівця з якості
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
ISO 14000
ISO 27000
ISO 22000
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Галузеві особливості роботи
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Поводження з відходами у рамках системи НАССР
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
Анонім

Як трактувати пункт: «… для харчових продуктів, які у зв’язку з мікробіологічними властивостями є такими, що швидко псуються, і тому зі спливом стислого проміжку часу можуть вважатися небезпечними для здоров’я людини, замість дати завершення мінімального терміну придатності повинна вказуватися дата „вжити до”»? Наприклад, на маркуванні вказано: «Вжити до 20.04.2021 р.». Отже, як правильно кваліфікувати: • у продукції завершився термін придатності до настання 20.04.2021 року? • продукція придатна до настання 21.04.2021 р., тобто до 20.04.21 включно?

На запитання відповідає
Наталія Пухальська,
консультант з юридичних питань «Асоціації з інтеграції НАССР»

У разі виникнення будь-яких труднощів у тлумаченні термінів, що вживаються у законодавстві України, насамперед необхідно звертатися безпосередньо до першоджерела. У більшості Законів України спеціальні терміни (поняття) пояснюються в тексті першої статті Закону.

Відповідно до підпункту 4 п. 1 ст. 1 …

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ